Sprenger Computer Oplossingen

PC-kooptips

Tips bij de aanschaf van een nieuwe computer

U hebt de knoop doorgehakt: die oude PC van 10 jaar oud wordt nu wel héél erg traag. Er moet een nieuwe komen.
Waar moet je allemaal op letten als je een nieuwe computer koopt?

Begin eens met het beantwoorden van de volgende vragen:

  • Waar ga ik de computer voor gebruiken (werk, thuisgebruik, gamen, foto-videobewerking)?
  • Welke software heb ik nodig?
  • Hoeveel schijfruimte heb ik nodig?

Als u eenmaal weet waarvoor u de computer gaat gebruiken, maakt dat de keuze al makkelijker. Ook de volgende tips kunnen u helpen bij het maken van een keuze:

  • Het type computer en het type processor. Meestal zal een standaard 'middenmoot' computer ruim voldoende zijn. De meeste gebruikers hebben echt niet de allernieuwste en zwaarste computer nodig. Vaak is het prijsverschil dan groter dan de technische specificaties. Maar koop ook weer niet de allergoedkoopste!
  • Hoeveel intern geheugen moet de computer hebben? Het computergeheugen is een van de belangrijkste onderdelen voor prestaties. Een PC met Windows 7 bijvoorbeeld heeft minimaal 2GB intern geheugen nodig om vlot mee te kunnen werken, en in combinatie met een antivirusprogramma zoals McAfee of Norton, die ook veel geheugen gebruiken, is 4GB geen overbodige luxe.
  • Is uw computer compatibel met andere apparatuur/software die u al hebt? Kunnen bijvoorbeeld bestaande software en hardware, zoals camera en printer of een fotobewerkingsprogramma, werken met de nieuwe computer?
  • Beeldkwaliteit. Gebruikt u een computer voor standaardgebruik (tekstverwerking, internetten, e-mailen), dan is de video die standaard op het moederbord van de computer zit, ruim voldoende voor een prima beeldkwaliteit. Stelt u hogere eisen aan het beeld (gamen, foto-/Videobewerking of andere zware grafische toepassingen), dan is een aparte grafische kaart wel een goede keuze. U bent dan verzekerd van snelle beeldwisselingen en een uitstekende beeldkwaliteit.
  • Maak backups! Koop een externe harde schijf om al uw waardevolle bestanden zoals foto's, video's en documenten op te bewaren. Ze kosten niet veel en u hoeft dan niet bang te zijn dat u onvervangbare bestanden kwijtraakt.


Help! een virus!